Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä erottaa Lyly Rajalan

29.8.2021

Tiedote 29.8.2021
Julkaisuvapaa heti

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä erottaa Lyly Rajalan

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä on päättänyt erottaa kaupunginvaltuutettu Lyly Rajalan valtuustoryhmän jäsenyydestä yhdeksän kuukauden ajaksi. Valtuustoryhmä oli päätöksessään Rajalaa lukuun ottamatta yksimielinen.

Valtuustoryhmä toteaa, että Rajala on toistuvasti toiminut valtuustoryhmän yhteisten pelisääntöjen vastaisesti ja luottamushenkilölle sopimattomalla tavalla. Valtuustoryhmän mukaan Rajalan käytös on ollut omiaan herättämään epäluottamusta Oulun Kokoomusta ja valtuustoryhmää kohtaan.

Ennen erottamispäätöstä valtuustoryhmä kävi asiasta laajan keskustelun, jossa myös Rajala oli paikalla.

”Päätös on raskas ja ikävä mutta välttämätön. Epäasiallisella käyttäytymisellä on aina oltava rajat. Valtuustoryhmän toimintakykyä rapauttava toiminta on jatkunut liian pitkään”, valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Pikkuaho sanoo.

”Valtuustoryhmän päätös on perusteltu ja punnittu. Rajala sai toiminnastaan vakavan varoituksen jo viime syksynä. Lupauksista huolimatta käyttäytyminen ei ole muuttunut. Toisten ihmisten kunnioitus ja keskinäinen luottamus ovat politiikassa kaikki kaikessa”, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismo sanoo.

Lisätiedot:

Sami Pikkuaho
Puheenjohtaja
Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä
puh. 040 079 6889
sami.pikkuaho@ouka.fi

Tomi Kaismo
Puheenjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus
puh. 045 6707600
tomi.kaismo@otc.fi