Oulu saa odottamansa asemakeskuksen

21.2.2022

Oulun Asemakeskus etenee. On erityisen mieluisaa voida kertoa tästä, koska me Oulun kaupungin luottamushenkilöt ja viranhaltijat olemme oululaisia ja Oulun kautta matkustavia varten, ja he ovat joutuneet odottamaan pitkään asema-alueen kehittämistyön käynnistymistä.

Olemme tehneet yhteistyökumppaneittemme kanssa kehittämistyötä jo pitkään, mutta olemme joutuneet hillitsemään viestimistä keskeneräisistä asioista. Olen erittäin tyytyväinen, että saamme kertoa, että olemme yhdessä kumppaneittemme kanssa löytäneet näkemyksen ja vision tälle meille oululaisille hyvin tärkeälle alueelle ja alamme nyt toteuttaa sitä. Kaupunkimme saa asemakeskuksen, jollainen Suomen viidenneksi suurimmalle kaupungille, pohjoisen Suomen keskukselle, kehittäjälle ja veturille kuuluu.  

Uudessa asemakeskuksessa Ouluun, Oulusta ja Oulun kautta matkustavat saavat laadukkaat matkustajapalvelut. Asemanseutu yhdistyy aiempaa saumattomammin kaupungin muuhun ydinkeskustaan ja kasvavan Oulun asukkaille saadaan myös uusia asuntoja ykköspaikoilta. Kaikki tämä toteutetaan modernilla, kestävällä ja laadukkaalla tavalla.

Oulun kaupunki on tässä hankkeessa mahdollistaja ja omalta osaltaan myös yksi investoijista. Kaupunkikehittämiseen käytettävät veroeurot ovat elinvoimainvestointeja, joita me tarvitsemme. Investoinnit poikivat taloudellista toimeliaisuutta, kasvua ja verotuloja, jolla rahoitamme peruspalveluja.

Hyvinvointialueiden muodostamisen myötä kaupungin elinvoimatehtävä korostuu ja asemakeskuksen kaltaiset mittavat, monipuolisesti yritystoimintaa mahdollistavat investoinnit ovat elinvoimatekoja parhaimmillaan. Uskon, että asemakeskuksen toteuttamisvaiheessa alueen rakentamisesta vastaavat yritykset sekä valmiiseen asemakeskukseen erilaisia palveluja tarjoavat toimijat menestyvät hyvin tässä vilkastuvassa ympäristössä.

Haluan omasta puolestani kiittää kaikkia toimijoita. Kestää vielä hetken, ennen kuin pääsemme nauttimaan valmiista asemakeskuksesta. Mutta tie on nyt yhdessä avattu ja näkymä eteenpäin näyttää hyvältä. Me päättäjät odotamme hankkeelta jämerää toteuttamista aikataulun mukaisesti ja tulemme tekemään oman osuutemme niin, että näin myös tapahtuu.

Odotamme Ouluun merkittävää määrää vierailijoita vuonna 2026 ja sen jälkeen, jolloin toimimme Euroopan kulttuuripääkaupunkina. Siksi meille on tärkeää, että silloin meillä on myös asemakeskus ja sen ympärillä palvelut, jotka täyttävät vaatimukset ja hakevat vertaistaan.

Kirjoitus julkaistu Kalevassa 19.2.2022

Juha Hänninen

Oulun Kaupunginvaltuuston

puheenjohtaja (kok.)