Miten pääsen ehdolle?

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Oulun Kokoomuksen kaikki 95 ehdokaspaikkaa on toistaiseksi täytetty. Vaalien siirtyessä voimme täydentää ehdokaslistaamme 4.5.2021 saakka, jos joku ehdokkaista peruu oman ehdokkuutensa. Jos vaalit kiinnostavat, voit ilmiantaa itsesi. 

Otamme sinuun yhteyttä, jos meille tulee tarve täydentää ehdokaslistaamme. 

Jos haluat keskustella vaaleista ja ehdokkuudesta, voit ottaa yhtyettä Oulun Kokoomuksen puheenjohtaja Sami Pikkuahoon (sami.pikkuaho@ouka.fi, 040 079 6889) tai kunnallissihteeri Elli-Nora Vehmaseen (elli-nora.vehmanen@kokoomus.fi, 044 028 1996).

Mitä ehtoja ehdokkuudelle on?

Ehdokkaaksi nimeäminen edellyttää, että ehdokkaaksi pyrkivä on allekirjoittanut ehdokassitoumuksen sekä maksanut ehdokasmaksun. Ehdokassitoumuksen täyttämällä ehdokas sitoutuu puolueen ja kunnallisjärjestön pelisääntöihin.

Voit tutustua Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaan vaalilupaukseen täältä.

Sovi ehdokassitoumuksen allekirjoittamisesta ja ehdokasmaksun maksamisesta hyvissä ajoin ennen seuraavaa ehdokasnimeämistä kunnallissihteeri Elli-Nora Vehmasen kanssa. Ehdokasasettelun aikataulun näet tältä sivulta.

Mikä on ehdokasmaksu?

Kuntavaalien rahoittamiseksi Oulun Kokoomus kerää ehdokkailta ehdokasmaksun, jonka suuruus on 200 euroa 30 vuotta täyttäneiltä ehdokkailta ja 100 euroa alle 30-vuotiailta ehdokkailta.

Ehdokasmaksun vastineeksi kunnallisjärjestö tarjoaa ehdokkaiden yhteismarkkinointia sekä koulutusta kampanjointiin! Ehdokasmaksut käytetään 100-prosenttisesti Oulun Kokoomuksen kuntavaalikampanjan toteutukseen ja kattavat vain osan sen budjetista.

Ehdokassitoumuksen täyttäminen ei takaa paikkaa lopullisella ehdokaslistalla, vaan päätöksen ehdokkaista tekee Oulun Kokoomus. Ehdokasmaksu palautetaan, mikäli ei tulekaan nimetyksi ehdokkaaksi.

Milloin kuntavaaliehdokkaat nimetään?

Oulun Kokoomuksen ehdokkaiden nimeämisestä päättää Oulun Kokoomuksen kunnallisjärjestön kokous tai sen valtuuttamana Oulun Kokoomuksen hallitus. 

Ehdokkaita nimetään kunnallisjärjestön kevätkokouksessa lauantaina 29.8.2020, syyskokouksessa lauantaina 28.11.2020 sekä ylimääräisessä kokouksessa torstaina 18.2.2021. Kunnallisjärjestön hallitus voi täydentää ehdokaslistaa vielä tämän jälkeen.

Kunnallisjärjestö voi päättää ehdokaslistan lopullisesta kokoonpanosta listojen jättöpäivään (9.3.2021) saakka.