Marko Hoikkaniemi: Päättämättömyys – uhka kansantaloudelle

Soten kaaduttua jälleen kerran ja sitä myötä maakuntavaalien siirtyminen hamaan tulevaisuuteen on häpeäksi Suomi Oy Ab:lle.

Mielestäni nykyhallituksen olisi tehtävä johtopäätökset ja järjestettävä uudet vaalit. Jahkailijoiden tilalle tulisi vaihtaa tekijät, jotka uskaltavat ja osaavat toimia.

Yleisesti ottaen politiikkaan tulisi laatia tulosvastuu ja ulkoistaa sulle mulle, sukupolvelta toiselle periytyvä vallan linnake. Asenteena vanhan säilyttäminen ja muutosvastarinta on yksittäiselle poliitikolle kannattavaa, mutta myrkkyä kansantaloudelle.

Päättäjien tulisi arvostaa päättämistä pullan syöntiä enemmän. Kabineteista tulisikin poistaa kaikki herkut ja laittaa hedelmiä sekä vihanneksia tilalle. Virvoitusjuomien sijasta tulisi tarjoilla vain vettä. Näin saattaisi ajatuskin kulkea ketterämmin ja kirkkaammin.

Myös äänestäjien tulisi tuntea enemmän vastuuta. Nykyisen poliittisen eliitin tärkein meriitti on säilyttää valta hinnalla, millä hyvänsä. Tätä kansa ei riittävästi ymmärrä. Tiukkaa aikataulua ei tulisi pelätä, löysää asennetta ja ruokavaliota sitäkin enemmän.

Paremman kansantalouden puolesta

Marko Hoikkaniemi (Kokoomus)

Kirjoitus on julkaistu 6.7.2017 Forum24:ssa.

Verkkouutiset

Kaikki uutiset

  • Share with frends

  • Tweet
  • facebook
  • Google+
  • LinkeIn